Sfeervolle en zomerse eerste editie van Brabants Trots

images

Vandaag stonden er 500 enthousiaste deelnemers aan het vertrek van de eerste editie van Brabants Trots. Voor de start kon iedereen nog even wakker worden met een kopje koffie van Pelican Rouge en de opzwepende beats van DJ Ron. 

Met een strakblauwe lucht en een doorbrekend zonnetje klonk om 9 uur het officiële startschot op de promenade van Tilburg University. Twee attractieve routes van ruim 80 en 110 kilometer voerden door Brabantse bossen en gezellige Brabantse steden en dorpen.

De nieuwe Brabantse wielertocht die als opener geldt voor het We Are Cycling seizoen moest een maand geleden door winterse weersomstandigheden uitgesteld worden. Vandaag troffen de deelnemers heerlijk zomers fietsweer. Sommigen troffen onderweg nog een kort en verkoelend buitje maar met 26 graden, een licht briesje en overwegend zon was het heerlijk fietsweer. Een groot aantal deelnemers besloot bij de splitsing dan ook voor de langere route te gaan.

Moe, warm maar voldaan arriveerden de deelnemers bij de finish, een knappe prestatie. Bij de finish wachtte een warm onthaal, een koud Brabants speciaalbiertje en een mooie medaille ter herinnering.

Brabants Trots was een gezellige opener van het We Are Cycling seizoen. Begin mei staan de volgende We Are Cycling tochten gepland. De KlimClassic op Hemelvaartsdag 10 mei en de Classico Boretti op zaterdag 12 mei. Kijk op www.wearecycling.nl voor een overzicht met alle tochten.